Nutritionдың сапалық мониторингі » №2 Мыңбұлақ орта мектебі
Жамбыл облысы
Жуалы ауданы білім бөлімінің
"№2 Мыңбұлақ орта мектебі"
Education Department of Kerbulak district
+7(726) 352-33-73
+7(707) 624-55-57
Version for
visually impaired
» » Nutritionдың сапалық мониторингі
Board of Trusteesінің  мүшелері асханадағы оқушыларға дайындалатын ыстық тамақтың сапасын , санитарлық жағдайын тексеріп шықты
22
November
2022
Board of Trusteesінің мүшелері асханадағы оқушыларға дайындалатын
Board of Trusteesінің төрағасы Асемов Мухамеджан мен қамқоршылық кеңесінің  мүшелері асханадағы оқушыларға дайындалатын ыстық тамақтың сапасын , санитарлық жағдайын тексеріп шықты. Тексеру барысында   мектеп  асханасының  ыстық тамақпен қамтылған   оқушы саны- 50. 1-4 сыныптарда 21 оқушы,5-11 сыныптарда -29 оқушы аралығында Оқушылар екі ауысымда тегін ыстық тамақ ішеді.Жалпы  асхананың санитарлық жағдайы , аспазшылардың сыртқы киім үлгісі, санитарлық талапқа сай.Тамақтың сапасы , тамақтың
Тамақтану сапасының мониторингі жұмыстарының    АНЫҚТАМАСЫ
08
November
2022
Тамақтану сапасының мониторингі жұмыстарының АНЫҚТАМАСЫ
Қаралатын орны                                                                                              Педагогикалық кеңес Күні                                                                                                                                   "8"        11 202 2 ж Хаттама  № 2                                Тамақтану сапасының мониторингі жұмыстарының   АНЫҚТАМА СЫ Мақсаты:  тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясын, өнімдердің және дайын тағамдардың
Дұрыс тамақтану-үздік білім арқауы
08
февраль
2019
Дұрыс тамақтану-үздік білім арқауы
Әлеуметтік педагог: Жумабекова Д Оқушылардың дұрыс тамақтану принциптері Оқушының тамағы балансирленген болуы керек.Оқушының мәзірінде мынадай өнімдер болуы қажет:ақуыздар,May және көмірсулар,ауыстырылMayтын аминоқышқылдар,дәрумендер,минералдар мен микроэлементтер.Бұл компоненттер ағзада жеке синтезделінбейді,дегенмен баланың өсіп дамуына өте қажет.Олардың ақуыз,May көмірсу бір-бірінің қатынасы 1:1:4.болу керек. Оқушының рационындағы Калория мөлшері мынадай болу керек: -7-10жас-2400ккал
Ыстық тамақ
11
January
2019
Ыстық тамақ
  №2 Мыңбұлақ орта мектебінің бас аспазшысы Асықбаева Бақыткүл аз қамтылған,көп балалы отбасынан шыққан 10 оқушыға демеушілік жасап,ыстық тамақпен қамтамасыз етуде.  
Минералдармен дәрумендердің ағзаға пайдасы
05
December
2018
Минералдармен дәрумендердің ағзаға пайдасы
               Минералдармен дәрумендердің ағзаға пайдасы                                                                                                                                 Әл еуметтік педагог:                                                             Ж умабекова Д            Дәрумендер мен минералдар заттардың адам ағзасы ушін маңызы зор.Көзге көрінбейтін ағза үшін атқаратын жұмысы үлкен.Бірақ осы микронутриенттердің біршама жеткіліксіздігі денсаулықтың бірден төмендеуіне алып